FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Presuda krijumčarima tekstila iz Slovenije

KRAPINA, 14. studenog 2005. (Hina) - Zbog krijumčarenja tekstila izSlovenije Županijski sud u Zlataru danas je nepravomoćno osudioslovenskog državljanina Kristijana Hrupa (28) na godinu dana zatvora ibivšeg graničnog policajca Roberta Vešligaja na dvije godine i šestmjeseci zatvora.
KRAPINA, 14. studenog 2005. (Hina) - Zbog krijumčarenja tekstila iz Slovenije Županijski sud u Zlataru danas je nepravomoćno osudio slovenskog državljanina Kristijana Hrupa (28) na godinu dana zatvora i bivšeg graničnog policajca Roberta Vešligaja na dvije godine i šest mjeseci zatvora.

Krijumčarenjem tekstila, u vrijednosti 745.286 kuna, oni su oštetili državni proračun za oko 291.223 kune.

Odlukom sudskog vijeća, kojim je predsjedao Tomislav Ivanda, krivnje je oslobođen trećeokrivljeni, zagrebački poduzetnik Božo Berišić (34).

Kako je istaknuo sudac Ivanda, sud je nedvojbeno utvrdio da je Hrup 26. ožujka 2003. oko 23,35 sati iz Slovenije prevezao tekstil izbjegavajući carinski nadzor, čime je državni proračun oštećen za 291.223,43 kune.

Preko malograničnog prijelaza Klenovca Humski kamion je bez zaustavljanja propustio tadašnji granični policajac Vešligaj, koji je kao službena osoba zloporabio položaj i ovlasti. No, Hrupa je na cesti prema Lupinjaku zaustavila zagorska policija, oduzela mu kamion i zaplijenila tekstil.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙