FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Picula niječe da je onemogućen ulazak vijećnicima HDZ-a

ZAGREB, 16. studenog 2005. (Hina) - Velikogorički gradonačelnik ToninoPicula zanijekao je tvrdnje vijećnika HDZ-a da im je danas bioonemogućen ulazak na sjednicu Gradskog vijeća te je takve tvrdnjenazvao najobičnijom laži.
ZAGREB, 16. studenog 2005. (Hina) - Velikogorički gradonačelnik Tonino Picula zanijekao je tvrdnje vijećnika HDZ-a da im je danas bio onemogućen ulazak na sjednicu Gradskog vijeća te je takve tvrdnje nazvao najobičnijom laži.

U Velikoj Gorici se, izjavio je predsjednik HDZ-ova Kluba vijećnika Ante Šimunović, danas održala krnja sjednica Gradskog vijeća, jer četrnaestorici, većinom HDZ-ovih vijećnika, nije omogućena nazočnost.

"Nijednom vijećniku nije zapriječen i onemogućen ulazak u dvoranu", istaknuo je Picula, potvrdivši da je bio poseban režim ulaska na sjednicu u Pučkom otvorenom učilištu.

Svi su vijećnici dobili poziv za sjednicu i mogli su ući, no 13 ih nije iskoristilo to pravo, već su pred medijima "obijedili" vladajuću koaliciju, rekao je Picula. Ustvrdio je da je 14 vijećnika uz predočenje osobne iskaznice to pravo iskoristilo i odlučivalo na sjednici. Podsjetio je da nedavno takav režim bio i na sjednici u Dubrovniku.

Upitan zašto su uvedene posebne mjere osiguranja, Picula je rekao da su postojale najave kako bi moglo doći do incidentne situacije, jer je, kazao je, HDZ najavio da će na sjednicu uvesti i Ivana Brdeka kao vijećnika, iako on to nije, i preuzeti vlast u gradu. To nismo mogli dopustiti jer je Brdeku prestao vijećnički mandat, a osim toga ga obrađuje USKOK zbog primanja mita, izjavio je Picula.

Istaknuo je da su na sjednici gradonačelnik i Poglavarstvo dobili potporu i prihvaćen je rebalans proračuna, ustvrdivši da su imali kvorum, odnosno 14 od ukupno 27 vijećnika.

Predsjednik HDZ-ova Kluba vijećnika Šimunović tvrdi da su zaštitari onemogućili ulazak većinom HDZ-ovim vijećnicima jer se njima nisu dali legitimirati, smatrajući da im kao vijećnici nisu obvezni pokazati osobne iskaznice.

Osam zaštitara nije nas pustilo ni u zgradu, a kamoli u vijećnicu, rekao je, ustvrdivši da su legitimirali i novinare te je onemogućen ulaz fotoreporterima koji nisu bili najavljeni.

Šimunović tvrdi da sve odluke s te sjednice, održane bez HDZ-ovih vijećnika i kvoruma, ne mogu biti pravovaljane. Očekuje da će Središnji državni ured za upravu već sutra najvjerojatnije poništiti tu sjednicu te da bi nakon toga moglo biti raspušteno Gradsko vijeće i raspisani novi izbori.

"Grad je u izvanrednom stanju jer sjednica Vijeća nije održana od 28. srpnja, iako ju je predsjednik Vijeća obvezan sazvati najmanje jednom u tri mjeseca, a taj je rok istekao prije gotovo tri tjedna", dodao je Šimunović.

Danas je predsjednik SDP-a Ivica Račan rekao kako ta stranka drži da krizu u Velikoj Gorici i Dubrovniku treba riješiti prijevremenim izborima. Upitan zašto SDP čini razliku između ta dva grada, pa priznaje ostavku vijećnika u Dubrovniku, a ne i u Gorici, Račan je izjavio kako je HDZ taj koji to (prijevremene izbore) sprječava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙