FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: izgred u zgradi gradskog Poglavarstva

SPLIT, 8. studenoga 2005.(Hina) - U zgradi splitskoga Gradskogpoglavarstva, Banovini, danas se oko 12 sati dogodio izgred kad je28-godišnji muškarac porazbijao stakla i slike ispred gradonačelnikovaureda.
SPLIT, 8. studenoga 2005.(Hina) - U zgradi splitskoga Gradskog poglavarstva, Banovini, danas se oko 12 sati dogodio izgred kad je 28-godišnji muškarac porazbijao stakla i slike ispred gradonačelnikova ureda.

Po riječima predstojnice ureda Marine Protić gradonačelnik Zvonimir Puljić u to vrijeme nije bio u zgradi, jer je na službenu putu.

Dvadesetosmogodišnjak, kako doznajemo riječ je o Denisu Čuku, korisnik je gradskog stana iz kojega je jučer trebao biti deložiran.

Zatražio je prijam kod gradonačelnika kako bi riješio svoje stambeno pitanje, a kad mu je tajnica rekla da je gradonačelnik odsutan, počeo je razbijati staklena vrata ispred ulaza u ured i slike na hodniku.

Predstojnica ureda kazala je kako je Denis Čuk prije nekoliko godina aktivirao i protupožarni aparat u zgradi Poglavarstva, tako da je bio poznat zaštitarima koji su ga pokušali zaustaviti na ulasku u zgradu. No, kad su mu kazali da gradonačelnika nema i da ode, izgrednik je potrčao uza stube i, izbjegavši i zaštitara pred ulazom u prostorije Poglavarstva, uspio doći do gradonačelnikova ureda. Uspjeli su ga svladati tek kad je počinio štetu, nakon čega je pozvana policija koja ga je izvela iz zgrade. Policija je dovršila očevid, a materijalna šteta nije poznata.

Za izgreda u dvorani za sastanke bilo je u tijeku primanje i, po riječima predstojnice Protić, jedan je od sudionika primanja, najvjerojatnije, lakše ozlijeđen krhotinom stakla koje je "letjelo na sve strane".

Počinitelj je sproveden u Prvu policijsku postaju gdje je nad njim u tijeku kriminalistička obrada nakon koje će protiv njega biti podnesena prijava, potvrđeno je u policiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙