FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosor s predsjednikom Svjetske banke za Hrvatsku

ZAGREB, 30. studenog 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministricaobitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosordanas je u Zagrebu s predsjednikom Svjetske banke za Hrvatsku AnandomSethom razgovarala o pomoći te banke prilagodbi pri ulasku Hrvatske uEU, priopćeno je iz Ministarstva.
ZAGREB, 30. studenog 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor danas je u Zagrebu s predsjednikom Svjetske banke za Hrvatsku Anandom Sethom razgovarala o pomoći te banke prilagodbi pri ulasku Hrvatske u EU, priopćeno je iz Ministarstva.

Riječ je o zajmu za trogodišnji projekt programatske prilagodbe koji je poduprla Vlada, kaže se u priopćenju.

Predsjednik Svjetske banke za Hrvatsku Seth izvijestio je potpredsjednicu Kosor kako je prva faza projekta uspješno završila prošle godine te kako se sada u drugoj fazi projekt provodi u nekoliko područja, posebno u području socijalnih naknada. Osim o do sada provedenim mjerama Seth je s potpredsjednicom Kosor razgovarao i o ostalim zadaćama koje treba riješiti u trogodišnjem razdoblju te o početku izradbe studije Svjetske banke o praćenju životnog standarda, regionalnog razvoja i učinkovitosti socijalnih programa u Hrvatskoj.

Potpredsjednica Kosor je rekla kako je Hrvatska zbog teške ratne agresije u posebnu položaju u odnosu prema ostalim tranzicijskim državama, podsjetivši kako je i proračunom za 2006. za uklanjanje ratnih šteta i izravnih ratnih posljedica predviđeno oko šest milijarda kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙