FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ECB zadržao kamatne stope na rekordno niskih dva posto

FRANKFURT, 3. studenog 2005. (Hina/dpa) - Europska središnja banka(ECB) u četvrtak je zadržala svoju ključnu kamatnu stopu na dvaposto, najnižoj razini od Drugog svjetskog rata, odlučeno je nasastanku bančinog upravnog vijeća.
FRANKFURT, 3. studenog 2005. (Hina/dpa) - Europska središnja banka (ECB) u četvrtak je zadržala svoju ključnu kamatnu stopu na dva posto, najnižoj razini od Drugog svjetskog rata, odlučeno je na sastanku bančinog upravnog vijeća.

Takva odluka, inače u skladu s procjenama analitičara, znači da kamatne stope u 12-članoj eurozoni nisu mijenjane od lipnja 2003.

Čelnik ECB-a Jean-Claude Trichet trebao bi održati konferenciju za novinstvo nakon završetka sastanka upravnog vijeća banke, a tržišta očekuju da će njegove izjave ići u smjeru pripremanja terena za prvo podizanje kamatnih stopa u pet godina.

Dok nekolicina analitičara vjeruje da bi do podizanja kamatnih stopa moglo doći već idući mjesec, većina je ipak mišljenja da će banka sa zaoštravanjem monetarne politike pričekati do iduće godine.

Sastanak ECB-a događa se u vrijeme kada je objavljen niz podataka koji pokazuju višu inflaciju nego se očekivalo i ukazuju na naznake da rast u 12 gospodarstava eurozone dobiva na snazi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙