FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Peres daje podršku Sharonu na izborima

TEL AVIV, 30. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Izraelski državnik ShimonPeres u srijedu je najavio da će na izborima u ožujku pružiti podrškuaktualnom premijeru Arielu Sharonu i okončati svoj političku aktivnostu Laburističkoj stranci.
TEL AVIV, 30. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Izraelski državnik Shimon Peres u srijedu je najavio da će na izborima u ožujku pružiti podršku aktualnom premijeru Arielu Sharonu i okončati svoj političku aktivnost u Laburističkoj stranci.

Peresov potez, koji se očekivao nakon njegova poraza na izborima za vodstvo laburističke stranke 9. studenoga, smatra se izrazom njegova povjerenja u Sharonovo obećanje da će za mir učiniti "bolne ustupke" Palestincima.

"Ja sebe pitam koje je glavno pitanje za Izrael u idućim godinama. Nemam dvojbi da je to neizbježno preplitanje mira i diplomatskog procesa", rekao je na tiskovnoj konferenciji 82-godišnji Peres.

Ocjenivši da je Sharon najprikladnija osoba za postizanje mira, Peres je rekao: "Stoga sam odlučio podržati njegovu kandidaturu i surađivati s njim u ostvarivanju tih ciljeva".

Izraelski mediji izvijestili su da je Sharon, ako njegova nova stranka Kadima pobijedi na izborima, spreman Peresu ponuditi posao mirovnog izaslanika. "Moje su aktivnosti u laburističkoj stranci došle kraju", rekao je također Peres.

Sharon je prošloga tjedna napustio vladajući Likud, izjavivši da ne može izgraditi mir s Palestincima i istodobno se boriti s njegovim tvrdolinijašima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙