FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Berlusconi želi Izrael u EU

RIM, 16. studenog 2005. (Hina/AFP) - Izraelski predsjednik MosheKatsav, koji je od utorka u državnom posjetu Italiji, sastao se usrijedu s talijanskim premijerom Silvijom Berlusconijem, koji mu jeponovio svoju želju da Izrael postane članicom Europske unije.
RIM, 16. studenog 2005. (Hina/AFP) - Izraelski predsjednik Moshe Katsav, koji je od utorka u državnom posjetu Italiji, sastao se u srijedu s talijanskim premijerom Silvijom Berlusconijem, koji mu je ponovio svoju želju da Izrael postane članicom Europske unije.

Izraelski predsjednik rekao je na konferenciji za novinare kako Berlusconi "toliko poštuje" Izrael da je uvjeren kako bi ta država "trebala biti dijelom EU".

"O tom se pitanju nikad nije formalnopravno raspravljalo, a Izrael nije ni podnio kandidaturu", rekao je Katsav.

"Premijer Berlusconi želio je izraziti svoje poštovanje spram Izraela, koji uostalom i jest europska država na svim razinama, i glede kulture i glede geografskih veza", ocijenio je izraelski predsjednik.

Predsjednik talijanske vlade, koji je i pobornik ulaska Turske u Uniju, višekratno se izrazio u korist ulaska Izraela u EU.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙