FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Annan pozdravio sporazum o pojasu Gaze

NEW YORK, 16. studenog 2005. (Hina/DPA) - Glavni tajnik Ujedinjenihnaroda (UN) Kofi Annan u utorak je pozdravio sporazum između Izraela iPalestinskih samouprave o otvaranju graničnog prijelaza Rafah izmeđupojasa Gaze i Egipta, čime se to područje otvorilo vanjskom svijetu.
NEW YORK, 16. studenog 2005. (Hina/DPA) - Glavni tajnik Ujedinjenih naroda (UN) Kofi Annan u utorak je pozdravio sporazum između Izraela i Palestinskih samouprave o otvaranju graničnog prijelaza Rafah između pojasa Gaze i Egipta, čime se to područje otvorilo vanjskom svijetu.

Glasnogovornik UN-a rekao je da Annan smatra taj sporazum "pozitivnim korakom prema izgradnji povjerenja između dviju strana". Dodao je kako Annan vjeruje da će otvaranje prijelaza Rafah doprinijeti poboljšanju slobode kretanja i gospodarskih aktivnosti Palestinaca.

Annan je posebno zahvalio američkoj državnoj tajnici Condoleezzi Rice i bivšem predsjedniku Svjetske banke Jamesu Wolfensohnu za njihovo zalaganje na objema stranama da se održi taj sporazum.

Rafah, glavni granični prijelaz između pojasa Gaze i Egipta veći dio vremena je bio zatvoren nakon što su Izraelci povukli svoje postrojbe i naseljenike iz pojasa Gaze u kolovozu i rujnu ove godine, čime je okončano 38 godina izraelske okupacije tog područja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙