FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael: Laburisti odlučili napustiti vladajuću koaliciju

TEL AVIV, 20. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Središnji odbor izraelskeLaburističke stranke odlučio je u nedjelju da će stranka napustitivladajuću koaliciju premijera Ariela Sharona, što otvara putodržavanju prijevremenih izbora u zemlji.
TEL AVIV, 20. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Središnji odbor izraelske Laburističke stranke odlučio je u nedjelju da će stranka napustiti vladajuću koaliciju premijera Ariela Sharona, što otvara put održavanju prijevremenih izbora u zemlji.

Središnji odbor Laburističke stranke je tako velikom većinom glasova odobrio zahtjev novog predsjednika stranke Amira Peretza.

Velika izraelska koalicija nacionalnog jedinstva, oporbenih laburista i vladajućeg Likuda, stvorena je kako bi se premijeru Sharonu omogućilo da zaobiđe tvrdolinijaše iz vlastite stranke i dovrši planirano izraelsko povlačenje iz Gaze.

Novi predsjednik laburista Amir Peretz pobijedio je nedavno na stranačkim izborima upravo na platformi povlačenja iz koalicijske vlade, nastavka pregovora s Palestincima, povlačenja Izraelaca sa Zapadne obale i smanjenja javne potrošnje.

Izraelski je radio javio da su ostavke ministara iz redova laburista već napisane i da će premijeru Sharonu biti uručene u ponedjeljak.

Gubitkom potpore laburista, nakon ranijeg gubitka potpore tvrdolinijaša iz vlastitih redova, Sharon više nema većinu u parlamentu i prijevremeni izbori bi se mogli očekivati u veljači ili ožujku sljedeće godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙