FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prijava zbog nezakonitosti u gradnji požeške gimnazije

ZAGREB, 30. studenog 2005. (Hina) - Ministarstvo znanosti, obrazovanjai športa podnijet će prijavu protiv odgovornih državnom odvjetništvuzbog osnovane sumnje u nezakonitosti u gradnji požeške gimnazije,priopćeno je danas iz Ministarstva.
ZAGREB, 30. studenog 2005. (Hina) - Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa podnijet će prijavu protiv odgovornih državnom odvjetništvu zbog osnovane sumnje u nezakonitosti u gradnji požeške gimnazije, priopćeno je danas iz Ministarstva.

Ministarstvo je, kako se navodi, sklopilo Ugovor o gradnji Gimnazije u Požegi 29. srpnja 1999. s tvrtkom "Kamen-ingrad" d.d. kao jedinim ugovornim izvođačem radova.

Naknadnim uvidima na gradilištu ovlašteni predstavnici Ministarstva, grada Požege, Županije, izvođači radova i stručna skupina utvrdili su da radovi za koje je novac doznačen nisu obavljeni.

Po podatcima prispjelim u Ministarstvo najavljeno je da će podizvođači danas demontirati ugrađene elemente i materijal na zgradi te ih odvesti s gradilišta jer, kako kažu, radove koje su obavili nije platio ugovorni izvođač radova ("Kamen-ingrad" d.d.), iako ih je, kako se navodi u priopćenju, naručitelj (Ministarstvo) u cijelosti platio izvođaču.

Budući da je do primopredaje za navedenu građevinu odgovoran izvođač radova, poslan mu je dopis da građevinu zaštiti od trećih osoba i spriječi novu štetu koja bi mogla nastati za naručitelja radova, Ministarstvo, grad Požegu i Županiju.

Ugovoreni radovi s PDV-om iznose 43,123.765,22 kune, od čega je izvođaču radova pravodobno doznačeno 19,752.852,24 kune, po zadnjem obračunu izvedenih radova, stoji u priopćenju.

(Hina) pp/xmc ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙