FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan Kolektivni ugovor za HŽ

ZAGREB, 30. studenog 2005. (Hina) - U direkciji Hrvatskih željeznica(HŽ) danas je potpisan novi Kolektivni ugovor (KU), priopćila jeslužba za odnose s javnošću HŽ-a.
ZAGREB, 30. studenog 2005. (Hina) - U direkciji Hrvatskih željeznica (HŽ) danas je potpisan novi Kolektivni ugovor (KU), priopćila je služba za odnose s javnošću HŽ-a.

KU su potpisali predstavnici Uprave i Sindikata infrastrukture HŽ-a, Sindikata tehničkog pregleda vagona i vlakova, Sindikata željezničara Hrvatske, Sindikata strojovođa Hrvatske i Sindikata prometnika vlakova, a potpisat će ga i Sindikat hrvatskih željezničara, nakon donošenja odluke o tome na Središnjem odboru Sindikata.

Novi KU stupa na snagu sutra, 1. prosinca, i vrijedi do 31. svibnja 2006. a od dosadašnjeg KU-a razlikuje se u formulacijama usklađenim sa Zakonom o radu te promjenama koje su se u međuvremenu dogodile, s time da su zadržana sva stečena prava radnika, kaže se u priopćenju.

Izmijenjen je u članak 56. kojim se poslodavac obvezuje sklopiti ugovor o dodatnim medicinskim uslugama i dopunskom zdravstvenom osiguranju za radnike HŽ-a.

Također je promijenjen članak 60. koji kaže da će se cijena sata rada u idućoj godini uvećati najviše za stopu rasta BDP-a za 2005. godinu umanjenu za jedan indeksni poen, pod uvjetom da se ostvario ciljani radni omjer i osiguraju financijska sredstva kroz uštede u operativnim troškovima. Odluku o povećanju cijene sata rada donosi Uprava HŽ-a uz suglasnost Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka.

Također, obje su se strane obvezale da pregovarački timovi HŽ-a i sindikata započnu pregovore o novom KU-u najkasnije do 10. siječnja 2006. godine, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙