FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bjelovar pomaže gradnju katoličkog dječjeg vrtića u Sarajevu

SARAJEVO,20. studenog(Hina) - Izaslanstvo grada Bjelovara predvođenogradonačelnicom Đurđom Adlešić sudjelovalo je u nedjelju na svečanostiu Sarajevu kojom je označen početak gradnje dječjeg vrtića u naseljuStup u kojemu žive pretežito Hrvati i kojega podiže CaritasVrhbosanske nadbiskupije.
SARAJEVO,20. studenog(Hina) - Izaslanstvo grada Bjelovara predvođeno gradonačelnicom Đurđom Adlešić sudjelovalo je u nedjelju na svečanosti u Sarajevu kojom je označen početak gradnje dječjeg vrtića u naselju Stup u kojemu žive pretežito Hrvati i kojega podiže Caritas Vrhbosanske nadbiskupije.

Bjelovarsko gradsko poglavarstvo odlučilo je materijalno pomoći gradnju toga objekta, a time na simboličan način ojačati i ukupnu suradnju sa Sarajevom o čemu je Adlešić u subotu razgovarala i s presdstavnicima sarajevske gradske uprave.

Vrtić "Sveta obitelj - vrtić za Europu" nosit će simbolični naziv po uzoru na slične katoličke ustanove u Europi, a početak njegove gradnje označen je misnim slavljem kojega je predvodio nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić.

Uz Đurđu Adlešić i hrvatskog veleposlanika u BiH Josipa Vrbošića, u misnom su slavlju sudjelovali i vjernici iz Bjelovara koje je predvodio župnik Josip Stipančević. Kardinal Puljić posebice im se zahvalio na dolasku i osiguranju pomoći.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙