FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Akcija "Stop nasilju među djecom" dobiva 200.000 kuna

ZAGREB, 24. studenog 2005. (Hina) - Akciji "Stop nasilju među djecom"koju UNICEF u Hrvatskoj provodi dvije godine, pridružila se tvrtkaOriflame Kozmetika Croatia, izdvojivši 200.000 kuna za edukacijudjece, učitelja i roditelja u deset osnovnih škola.
ZAGREB, 24. studenog 2005. (Hina) - Akciji "Stop nasilju među djecom" koju UNICEF u Hrvatskoj provodi dvije godine, pridružila se tvrtka Oriflame Kozmetika Croatia, izdvojivši 200.000 kuna za edukaciju djece, učitelja i roditelja u deset osnovnih škola.

"Posvojenjem" 10 škola Oriflame je postao zlatni sponzor akcije koja je dosad obuhvatila 216 škola sa 113.000 djece iz 80 gradova i naselja u Hrvatskoj, priopćeno je danas iz te tvrtke.

Za provedbu jednogodišnjeg programa za svaku školu treba 20.000 kuna, a u protekle dvije godine 50 škola uspješno je savladalo program i dobilo priznanje "Škola bez nasilja".

Kampanju o sprečavanju nasilja među djecom UNICEF je započeo u javnim glasilima u studenome 2003. jer su istraživanja pokazala da svako peto dijete u Hrvatskoj trpi učestalo nasilje svojih vršnjaka.

Istodobno, građani su u anketama ukazali na dva najbitnija problema koja se tiču djece - kvalitetu obrazovanja i zaštitu od zlostavljanja i zanemarivanja.

Nakon dvije godine akcije u školama nezavisno istraživanje zabilježilo je značajno smanjenje verbalnog i fizičkog nasilja među učenicima.

Donaciju Oriflame Kozmetike u ime UNICEF-a primit će ambasador UNICEF-a za Hrvatsku Zlatan Stipišić Gibboni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙