FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na otoku Hvaru posađeno 2000 mladica pinije

SPLIT/HVAR,19. studenoga 2005.(Hina) - Na otoku Hvaru, na područjuSućurja, u drugoj akciji nacionalne donatorske kampanje "Posadimoživot" u sklopu projekta "Zeleno", koji organizira udruga "Dupinovsan", danas je posađeno dvije tisuće mladica bora - pinije.
SPLIT/HVAR,19. studenoga 2005.(Hina) - Na otoku Hvaru, na području Sućurja, u drugoj akciji nacionalne donatorske kampanje "Posadimo život" u sklopu projekta "Zeleno", koji organizira udruga "Dupinov san", danas je posađeno dvije tisuće mladica bora - pinije.

Akciju na Hvaru poduprle su Hrvatske šume i, novčano, HVB Splitska banka, čiji su djelatnici bili i među 50-ak ljudi koji su sadili mladice, izjavio je predsjednik udruge "Dupinov san" Goran Stojanović.

Nacionalna donatorska kampanja želi senzibilizirati javnost uz prikupljanje novčanih donacija za obnovu šumskog fonda i maslinika na unaprijed odabranim mjestima na otocima i uz obalu.

Nakon prve akcije, u kojoj je krajem prošle godine posađeno 2000 maslina na predjelu Štedrici u dubrovačkom zaleđu, predviđeno je da se ove i iduće godine na obali i otocima posadi 6000 šumskih sadnica i 8000 maslina, i to u Taru, Vodnjanu i Višnjanu u Istri, zatim na Krku i Puntu te na Visu, Korčuli, Lastovu i Hvaru.

Akcije se provode u suradnji s Ministarstvom poljoprovrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva, Hrvatskim šumama i lokalnim zajednicama, a podupiru ih izaslanstvo Europske komisije u Hrvatskoj, Veleposlanstvo Kraljevine Norveške i nekoliko hrvatskih tvrtki.

Projekt "Zeleno" drugi je koji je pokrenut u sklopu kampanje "Posadimo život". Prvi je bio projekt čišćenja mora i zaštite morske flore i faune "Plavo", podsjetio je Stojanović.

Predviđeno je da akcije sadnje završe iduće godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙