FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PGŽ: prosječna plaća u gospodarstvu 3.519 kuna

RIJEKA, 29. studenoga 2005. (Hina) - Prosječna mjesečna neto plaća ugospodarstvu na području Primorsko-goranske županije iznosila je uprvoj polovici ove godine 3.519 kuna, što je u odnosu na istoprošlogodišnje razdoblje povećanje od 4,7 posto, podaci su županijskeGospodarske komore.
RIJEKA, 29. studenoga 2005. (Hina) - Prosječna mjesečna neto plaća u gospodarstvu na području Primorsko-goranske županije iznosila je u prvoj polovici ove godine 3.519 kuna, što je u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje povećanje od 4,7 posto, podaci su županijske Gospodarske komore.

Mali poduzetnici isplaćuju najniže plaće, u prosjeku 3.103 kune.

Tvrtke srednje veličine isplaćuju plaće od u prosjeku 3.769 kuna, a najviše su plaće kod velikih poduzetnika, u prosjeku 3.389 kuna.

Po podacima iz županijske Komore manje od prosječnih su plaće u trgovini, graditeljstvu i građevinarstvu, a iznad prosjeka su u financijskom posredovanju, rudarstvu i vađenju, prijevozu, skladištenju i vezama.

Prosječna plaća svih zaposlenih na razini županije iznosila je u prvih šest mjeseci ove godine 4.110 kuna, što, napominju iz Komore, ukazuje da su plaće veće u u djelatnostima koje nisu gospodarske.

U Hrvatskoj je prosječna mjesečna neto plaća za razdoblje od siječnja do lipnja ove godine iznosila 4.432 kune, a najviše su plaće bile u Gradu Zagrebu, u prosjeku 5.183 kune ili oko 20 posto više od državnog prosjeka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙