FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HUP: za projekt klasterizacije gospodarstva 6,5 milijuna kuna

OSIJEK, 29. studenog 2005. (Hina) - Za projekt klasterizacijegospodarstva, kojeg je pokrenula Hrvatska udruga poslodavaca (HUP),iduće se godine, iz različitih izvora, planira izdvojiti 6,5 milijunakuna, a Osječko-baranjska županija zainteresirana je da se ovajprojekt na njenom području provede u drvnoj i metalskoj industriji teproizvodnji vina i meda.
OSIJEK, 29. studenog 2005. (Hina) - Za projekt klasterizacije gospodarstva, kojeg je pokrenula Hrvatska udruga poslodavaca (HUP), iduće se godine, iz različitih izvora, planira izdvojiti 6,5 milijuna kuna, a Osječko-baranjska županija zainteresirana je da se ovaj projekt na njenom području provede u drvnoj i metalskoj industriji te proizvodnji vina i meda.

Istaknuto je to na današnjem sastanku čelnika Osječko-baranjske županije s izaslanstvom HUP-a.

Direktor Nacionalnog centra za klastere (NCK) Vladimir Kovačević izvijestio je kako je ove godine pokrenuto osam klaster projekata, među ostalim, u tekstilnoj industriji, brodogradnji i poljomehanizaciji, dodavši kako će HUP poticati inicijative koje su izvozno orijentirane i usmjerene ka partnerstvu s komplementarnim klasterima u Europskoj uniji.

Svrha projekta klasterizacije je povezati gospodarstvo s centrima znanja i resursima u okruženju, kako bi kompanije, koje su do sada na tržištu djelovale autonomno, imale zajednički tržišni nastup.

Projekt će omogućiti povećanje učinkovitosti pojedinačnih poduzeća unutar klastera, a u kasnijim fazama i razvoj novih proizvoda, istaknuo je Kovačević.

Najavio kako će Osječko-baranjskoj županiji uskoro biti upućeno pismo namjere za uključivanje u projekt, a nakon toga i potpisan sporazum te definirane druge mogućnosti za suradnju u ovome projektu.

Župan Krešimir Bubalo izrazio je uvjerenje da će Osječko-barsnjeka županija biti među prvima koje će klasterizirati određene gospodarske grane i tako iskorisiti poticajna sredstva Ministarstva gospodarstva za taj projekt.

Ocijenio je kako klasterizacija, uz zajednički nastup na tržištu i smanjenje troškova, može utjecati i na ujednačavanje kvalitete u proizvodnim granama te olakšati nastup na većim tržištima.

(Hina) xivuč yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙