FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Klapa "Sinj" na turneji u Americi

SINJ, 29. studenog 2005. (Hina) - Klapa "Sinj", osvajačica brojnihpriznanja na domaćim i međunarodnim natjecanjima, danas putuje na prvuvišednevnu turneju po SAD-u.
SINJ, 29. studenog 2005. (Hina) - Klapa "Sinj", osvajačica brojnih priznanja na domaćim i međunarodnim natjecanjima, danas putuje na prvu višednevnu turneju po SAD-u.

Turneju su organizirali newyorški Institut World Music i hrvatski glazbenik Nenad Bach koji inače djeluje u Americi.

Klapa Sinj", osnovana 1982., njeguje izvorne narodne i autorske klapske pjesme. a među ostalim nagradama osvojila je i četiri ugledne nagrade na svjetskim festivalima u "a capella" pjevanju.

Gostovanje u SAD-u poduprli su Ministarstvo kulture, Splitsko-dalmatinska županija i grad Sinj, ističe Mojmir Čačija, umjetnički voditelj klape "Sinj", koja ima 11 članova. Čačija je ujedno autor više pjesama koje klapa izvodi u 23 godine uspješna djelovanja, a uglavnom su to izvorne novouglazbljene dalmatinske pjesme.

Klapa je do sada izdala sedam nosača zvuka i jedan videoprojekt, a upravo je za američko tržište izdala i poseban album s također izvornim novouglazbljenim dalmatinskim pjesmama.

Sinjani će prvi koncert održati u petak, 2. prosinca, u New Yorku, a zatim će nastupiti u Washingtonu, Chicagu i još nekim gradovima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙