FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kineski predsjednik Hu Jintao doputovao u London

LONDON, 8. studenog 2005. (Hina/AFP) - Kineski predsjednik Hu Jintaodoputovao je u utorak u London u trodnevni državni posjet VelikojBritaniji, u prvoj etapi europske turneje na kojoj bi trebao posjetitiNjemačku i Španjolsku.
LONDON, 8. studenog 2005. (Hina/AFP) - Kineski predsjednik Hu Jintao doputovao je u utorak u London u trodnevni državni posjet Velikoj Britaniji, u prvoj etapi europske turneje na kojoj bi trebao posjetiti Njemačku i Španjolsku.

Kraljica Elizabeta i njezin suprug vojvod od Edinburgha dočekali su Hua Jintaoa na Horse Guards Parade, velikom trgu u središtu Londona koji se koristi za mimohode i koji je tom prigodom ukrašen s dvije goleme zastave, britanskom i kineskom.

Kineski predsjednik rukovao se s premijerom Tonyjem Blairom, ministrom vanjskih poslova Jackom Strawom, ministrom unutarnjih poslova Charlesom Clarkeom i londonskim gradonačelnikom.

Kineski predsjednik i njegova supruga Liu Yongqing potom su u pozlaćenoj kočiji krenuli u Buckinghamsku palaču gdje će boraviti tijekom svojeg posjeta.

Stotinjak prosvjednika okupilo se u utorak na velikoj aveniji Mall kojom se kretala povorka, zahtijevajući prekid okupacije Tibeta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙