FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush počeo azijsku turneju u Japanu

KYOTO, 15. studenog 2005. (Hina/AFP) - Američki predsjednik George W.Bush doputovao je u utorak u Japan, prvu etapu jednotjedne turneje poAziji tijekom koje će posjetiti Južnu Koreju, Kinu i Mongoliju,priopćeno je iz japanskog službenog izvora.
KYOTO, 15. studenog 2005. (Hina/AFP) - Američki predsjednik George W. Bush doputovao je u utorak u Japan, prvu etapu jednotjedne turneje po Aziji tijekom koje će posjetiti Južnu Koreju, Kinu i Mongoliju, priopćeno je iz japanskog službenog izvora.

Bush i njegova supruga Laura doputovali su u zračnu luku Osaka i smjesta krenuli helikopterom u obližnji povijesni grad Kyoto, gdje će se u srijedu održati summit predsjednika SAD-a i premijera Junichira Koizumija.

Riječ je o prvom susretu Busha i njegova bliskog japanskog saveznika otkad je Koizumi odnio povijesnu pobjedu na parlamentarnim izborima od 11. rujna.

Razgovori dvojice čelnika trebali bi se voditi o Sjevernoj Koreji, planu raspoređivanja američkih postrojbi stacioniranih u Japanu ili japanskom embargu na američku govedinu, koji Tokio namjerava ukinuti.

Bush bi trebao sudjelovati na summitu foruma za ekonomsku suradnju Azija-Pacifik 18. i 19. studenoga u Pusanu, na južnoj obali Južne Koreje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙