FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Martti Ahtissari u ponedjeljak stiže u posjet Kosovu

PRIŠTINA,20.studenoga 2005.(Hina) - Posebni izaslanik glavnog tajnikaUN-a za pregovore o statusu Kosova Martti Ahtisaari doputovat će uponedjeljak u dvodnevni posjet Prištini, u sklopu turneje tijekom kojeće posjetiti i Beograd, Podgoricu, Skoplje i Tiranu.
PRIŠTINA,20.studenoga 2005.(Hina) - Posebni izaslanik glavnog tajnika UN-a za pregovore o statusu Kosova Martti Ahtisaari doputovat će u ponedjeljak u dvodnevni posjet Prištini, u sklopu turneje tijekom koje će posjetiti i Beograd, Podgoricu, Skoplje i Tiranu.

Bivši finski predsjednik uoči početka njegove diplomatske turneje najavio je da će tijekom posjeta saslušati stajališta svih strana uključenih u pregovore o statusu Kosova.

Kako je najavljeno Martti Ahtisari će u Prištini razgovarati s Pregovaračkom skupinom Kosova, koju vodi predsjednik Kosova Ibrahim Rugova, političkim predstavnicima kosovskih Srba, najvišim predstavnicima UNMIK-a i KFOR-a.

Ahtissari je, kako prenose kosovski mediji, uoči posjeta kazao da je njegov krajnji cilj ohrabriti kosovske Albance i Srbe, odnosno Beograd i Prištinu da stupe u izravne pregovore.

Posebni izaslanik UN je rekao kako će se potruditi da pregovori budu što prije okončani, ali je dodao da onome tko tvrdi da se to može završiti za tri do četiri mjeseca "odmah nudi ovaj posao". On je, međutim, dodao da svi razumiju kako trenutna situacija na Kosovu "ne može vječno trajati".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙