FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemački sud zapriječio spajanje Deutsche Telekoma s podružnicom T-Online

DARMSTADT, 29. studenog 2005. (Hina/dpa) - Njemački sud u utorak jeprivremeno zaustavio planove njemačkog telekomunikacijskog divaDeutsche Telekoma (DT) o spajanju sa svojom internetskom podružnicomT-Online, obrazloživši kako takav potez nije moguće provesti prijenego se riješe pritužbe dioničara T-Online koji se s time ne slažu.
DARMSTADT, 29. studenog 2005. (Hina/dpa) - Njemački sud u utorak je privremeno zaustavio planove njemačkog telekomunikacijskog diva Deutsche Telekoma (DT) o spajanju sa svojom internetskom podružnicom T-Online, obrazloživši kako takav potez nije moguće provesti prije nego se riješe pritužbe dioničara T-Online koji se s time ne slažu.

Njemački sud sa sjedištem u Darmstadtu odlučio je da će ubrzano udruživanje između T-Online Internationala i njegove matične kompanije Deutsche Telekom morati pričekati dok ne budu saslušane zabrinutosti dioničara koji se protive brzoj reintegraciji.

Većina dioničara T-Online odobrila je reintegraciju tvrtke u Deutsche Telekom na sastanku održanom u travnju. Unatoč odobrenju kompanije i ostalih dioničara, nekolicina dioničara protivi se DT-ovom preuzimanju podružnice T-Online, najvećeg europskog pružatelja internetskih usluga u kojoj je vodeći europski telekom najveći dioničar.

Dionice T-Onlinea skočile su 6,6 posto na frankfurtskom tržištu nakon objave sudske odluke. Kompanija je objavila kako razmatra mogućnosti koje joj stoje na raspolaganju, uključujući podnošenje žalbe na takvu odluku suda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙