FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka: Ante Šapina osuđen na godinu i 11 mjeseci zatvora

BERLIN, 17. studenog 2005. (Hina/DPA) - Njemački sudac Robert Hoyzerosuđen je na dvije godine i pet mjeseci zatvora zbog skandala okonamještanja nogometnih utakmica, u koji su upletena i trojica Hrvata,braća Ante Filip i Milan Šapina.
BERLIN, 17. studenog 2005. (Hina/DPA) - Njemački sudac Robert Hoyzer osuđen je na dvije godine i pet mjeseci zatvora zbog skandala oko namještanja nogometnih utakmica, u koji su upletena i trojica Hrvata, braća Ante Filip i Milan Šapina.

Ante Šapina, kojeg je njemački sud proglasio organizatorom namještanja utakmica, osuđen je na dvije godine i 11 mjeseci zatvora, dok su njegova braća Filip i Milan dobila uvjetnu kaznu od godinu, odnosno 16 mjeseci zatvora zbog pomaganja u kriminalnoj radnji.

U najvećoj aferi u njemačkom nogometu u zadnjih tridesetak godina sudjelovao je još jedan sudac, Dominik Marks, kojeg je sud kaznio uvjetno na 18 mjeseci.

Hoyzer je od Ante Šapine za namještanje u ukupno devet utakmica, na kojima je Hrvat kladeći se zaradio oko dva milijuna eura, dobio sumu od 67.000 eura i skupi TV-sustav, a Marks je za pripomoć u namještanju rezultata u četiri utakmice primio 36.000 eura.

Najveći iznos Ante Šapina je zaradio 30. ožujka 2004. kada je položio okladu od 240.000 eura na pobjedu Duisburga na gostovanju kod Karlsruhera. Duisburg je uz pomoć suca Marksa pobijedio u toj utakmici sa 3:0, a Šapini su kladionice isplatile 870.000 eura dobitka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙