FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Euronext razmatra udruživanje s Londonskom burzom u vidu zamjene dionica

NEW YORK, 21. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Europski burzovnioperater Euronext istražuje mogućnosti spajanja s Londonskom burzom(LSE) putem zamjene dionica, piše u ponedjeljak Wall Street Journal(WSJ), citirajući osobe upoznate sa situacijom.
NEW YORK, 21. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Europski burzovni operater Euronext istražuje mogućnosti spajanja s Londonskom burzom (LSE) putem zamjene dionica, piše u ponedjeljak Wall Street Journal (WSJ), citirajući osobe upoznate sa situacijom.

Euronext se nada tim potezom umiriti dioničare koji su upozorili da bi mogli blokirati gotovinsku ponudu.

Po pisanju WSJ-a, ljudi upoznati sa situacijom kazali su da je zamisao o udruživanju putem razmjene dionica jedina opcija koja se razmatra.

List također navodi da će Euronext u skladu s planom stvoriti novu kompaniju u kojoj će dioničari dviju kompanija zamijeniti svoje dionice za udjele u novoj kompaniji. Dioničari Euronexta vjerojatno će biti vlasnici najvećeg dijela nove kompanije, piše WSJ.

Obje kompanije odbile su komentirati novinsko izvješće. Euronext je dobio zeleno svjetlo za ponudu za LSE ranije ovoga mjeseca od britanske agencije za zaštitu tržišnog natjecanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙