FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić u Tunisu s tadžikistanskim predsjednikom

TUNIS-HRVATSKA-TADŽIKISTANMesić u Tunisu s tadžikistanskim predsjednikomTUNIS, 16. studenog 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesićsastao se u srijedu na marginama summita o informacijskom društvu kojise održava u Tunisu s tadžikistanskim predsjednikom Imamom AlijemRahmonovom na njegovu inicijativu.
TUNIS, 16. studenog 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić sastao se u srijedu na marginama summita o informacijskom društvu koji se održava u Tunisu s tadžikistanskim predsjednikom Imamom Alijem Rahmonovom na njegovu inicijativu.

U prijateljskom razgovoru najviše je pozornosti poklonjeno mogućnostima uspostave i razvijanja gospodarskih odnosa dviju zemalja. Navodeći primjere europskih zemalja koje su već prisutne u Tadžikistanu, predsjednik Rahmonov je pozvao hrvatske gospodarstvenike da aktivno rade na izgradnji odnosa s njegovom zemljom osobito naglašavajući kako Hrvatska raspolaže tehnologijom koja je potrebna Tadžikistanu.

Dvojica predsjednika dogovorila su da će nastaviti razgovore o jačanju bilateralnih odnosa prilikom idućih susreta u Zagrebu ili Dušanbeu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙