FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vodstvo Europske pučke stranke s čelnicima HDZ-a BiH

MOSTAR/SARAJEVO, 28. studenoga 2005. (Hina) - Predsjednik HDZ -a BiHDragan Čović sa suradnicima i njegov politički protivnik Božo Ljubićsa svojim istomišljenicima u ponedjeljak su se odvojeno u Sarajevusastali s predsjednikom Europske pučke stranke Wilfriedom Martensom itajnikom za međunarodne odnose Europske pučke stranke KostasomSasmatzouglouom.
MOSTAR/SARAJEVO, 28. studenoga 2005. (Hina) - Predsjednik HDZ -a BiH Dragan Čović sa suradnicima i njegov politički protivnik Božo Ljubić sa svojim istomišljenicima u ponedjeljak su se odvojeno u Sarajevu sastali s predsjednikom Europske pučke stranke Wilfriedom Martensom i tajnikom za međunarodne odnose Europske pučke stranke Kostasom Sasmatzouglouom.

HDZ- BiH je u kratkom priopćenju naveo da su Čović i suradnici s gostima razgovarali "o unapređenju suradnje između Hrvatske demokratske zajednice BiH i Europske pučke stranke".

Božo Ljubić, koji je više puta tvrdio da je Čovićev izbor za predsjednika HDZ-a BiH bio neregularan te da je on kao Čovićev protukandidat moralni pobjednik tih izbora, izjavio je da je s vodstvom Europske pučke stranke dogovoreno da se o sadržaju razgovora ne govori u javnosti.

"Mogu reći da sam zadovoljan razgovorom", rekao je Ljubić za HINA-u.

Ljubić je u ranijem prizivu upućenom Europskoj pučkoj stranci naveo da je Čović za stranačkog predsjednika izabran nepropisno te je zatražio ponavljanje izbora.

Europska pučka stranka, u kojoj HDZ BiH ima status promatrača, uvažila je Ljubićev priziv i preporučila sazivanje novog Sabora HDZ-a i ponovni izbor predsjednika , no HDZ BiH je to odbio.

Ljubić je sa svojim pristašama nedavno objavio dokument u kojem je iznio kritiku načina na koji Čović vodi stranku i zatražio njegovo povlačenje. Vodstvo HDZ-a odgovorilo je tako što je iz stranke isključilo Ljubića i njegove istomišljenike Martina Raguža i Josipa Merdžu.

Europska pučka stranka je trenutačno najsnažnija stranačka grupacija u Europskom parlamentu, a okuplja stranke konzervativno-narodnjačkog usmjerenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙