FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vodstvo HDZ-a BiH odbacuje Sanaderove kritike

MOSTAR, 11. studenoga 2005. (Hina) - Vodstvo HDZ-a BiH na čelu spredsjednikom stranke Draganom Čovićem u petak je izrazilo neslaganjes izjavom hrvatskog premijera i predsjednika HDZ-a Republike HrvatskeIve Sanadera u kojoj je Čovića ocijenio nedoraslim za tu dužnost jerje odlučio iz stranke isključiti trojicu istaknutih dužnosnika BožuLjubića, Martina Raguža i Josipa Merdžu.
MOSTAR, 11. studenoga 2005. (Hina) - Vodstvo HDZ-a BiH na čelu s predsjednikom stranke Draganom Čovićem u petak je izrazilo neslaganje s izjavom hrvatskog premijera i predsjednika HDZ-a Republike Hrvatske Ive Sanadera u kojoj je Čovića ocijenio nedoraslim za tu dužnost jer je odlučio iz stranke isključiti trojicu istaknutih dužnosnika Božu Ljubića, Martina Raguža i Josipa Merdžu.

Ivo Sanader je također izjavio da su čelnici HDZ-a BiH razgovarali s čelnicima Europske pučke stranke koji su zatražili Čovićevu ostavku i sazivanje novog sabora stranke radi izbora novog stranačkog predsjednika.

Za takve izjave Ured za informiranje HDZ-a BiH u petak je priopćio da su nedobronamjerne te da se njima diskreditira legalno i legitimno vodstvo HDZ-a BiH.

"Mnogima su poznati centri iz kojih se godinama pokušava destabilizirati politička pozicija Hrvata u BiH, pa i kroz dirigirane i nametnute podjele. Mnoge je iznenadila činjenica da takvih nastojanja ima i u samoj Hrvatskoj", navodi se u priopćenju.

"U trenutku kada HDZ BiH kao predvodnik pozitivnih političkih procesa u BiH na mnogim skupovima koji se organiziraju u BiH i u inozemstvu daje snažan doprinos izgradnji demokratske BiH jednakopravnih i slobodnih naroda i građana očekivali smo jasniju potporu tim opravdanim nastojanjima i iz Republike Hrvatske", stoji u priopćenju i dodaje da se umjesto partnerskih odnosa pokušava nametnuti "marionetsko vodstvo i bavljenje samim sobom", te time oslabiti snagu HDZ-a BiH i političku poziciju hrvatskog naroda u BiH.

Još jednom se ističe da je sabor HDZ BiH 4. lipnja ove godine, na kojem je Čović izabran za predsjednika, završen na zadovoljstvo najvećeg broja članova stranke.

Čovićev protukandidat za stranačkog predsjednika Božo Ljubić međutim tvrdi da je Čovićev izbor za predsjednika stranke bio namješten nepravilnim prebrojavanjem glasačkih listića. Ljubić je skupa s isključenim Martinom Ragužom i Josipom Merdžom nedavno pokrenuo Promemoriju kojom se zagovara Čovićevo smjenjivanje s čela stranke i sazivanje novog stranačkog sabora radi izbora novog predsjednika HDZ BiH. Te Ljubićeve zahtjeve podržala je Europska pučka stranka u kojoj HDZ BiH ima status promatrača.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙