FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenski energetski holding zainteresiran za investicije u jugoistočnoj Europi

LJUBLJANA, 28. studenog 2005. (Hina) - Slovenski energetski holdingSlovenske elektrarne (HSE) uskoro će u Beogradu osnovati samostalnutvrtku za koordinaciju nastupa na tržištima država jugoistočneEurope. (Hina) xfl yds
LJUBLJANA, 28. studenog 2005. (Hina) - Slovenski energetski holding Slovenske elektrarne (HSE) uskoro će u Beogradu osnovati samostalnu tvrtku za koordinaciju nastupa na tržištima država jugoistočne Europe.

Kako prenosi internetni portal Energetika.net, specijaliziran za područje energetike, u HSE-u navode da razmatraju mogućnost investiranja i nastupa u svim državama u regiji koje predstavljaju potencijalni energetski izvor jeftinije energije.

Početkom iduće godine HSE će u Crnoj Gori na savjetovanju s tamošnjim energetskom stručnjacima prenijeti iskustva Slovenije u pogledu liberalizacije i otvaranja domaćeg tržišta električnom energijom.

Kako prenosi portal, pozivajući se i na navode iz crnogorskog tiska, već je održan susret potpredsjednika crnogorske vlade Branimira Gvozdenovića i direktora HSE-a Jože Zagožena na kojemu se govorilo o predstojećoj transformaciji crnogorske Elektroprivrede, te o privatizaciji termoelektrane i rudnika ugljena u Pljevljima te nekim drugim mogućnostima investiranja u energetiku u Crnoj Gori.

(Hina) xfl yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙