FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenski distributeri smanjili cijene derivata za 8 posto

LJUBLJANA, 22. studenog 2005. (Hina) - Slovenski distributeri naftnihderivata Petrol i OMV Slovenija od danas su za osam posto smanjilicijene naftnih derivata. (Hina) xfl yds
LJUBLJANA, 22. studenog 2005. (Hina) - Slovenski distributeri naftnih derivata Petrol i OMV Slovenija od danas su za osam posto smanjili cijene naftnih derivata.

Nova maloprodajna cijena litre bezolovnog 98-oktanskog benzina iznosi 222,90 tolara, što bi preračunato po današnjem srednjem tečaju Banke Slovenije, u kunama iznosilo 6,88 kuna, dok je cijena litre 95-oktanskog benzina 220 tolara odnosno 6,79 kuna.

Litra dizel goriva stoji 221,30 tolara ili 6,83 kune, a loživog ulja 140,6 tolara, što bi iznosilo 4,34 kune.

Distributeri pojeftinjenje obrazlažu znatnim padom cijena nafte na svjetskom tržištu u zadnja dva tjedna, te odlukom vlade da ne povećava trošarine kako ne bi doprinijela porastu maloprodajnih cijena budući da već iduće godine mora sniziti inflaciju na razinu one u eurozoni zbog usvajanja zajedničke europske valute eura u 2007. godini.

Trgovci naftnim derivati u Sloveniji cijene utvrđuju po novoj uredbi, koju je slovenska vlada zbog velikih oscilacija cijena na svjetskom naftnom tržištu, usvojila 10. listopada.

Promijenjenom uredbom je razdoblje za izračun maloprodajnih cijena derivata produženo sa 14 na 28 dana. Uredba je interventnog značenja i na snazi je do 3. siječnja 2006.

(Hina) xfl yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙