FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mostar: Otkriven spomenik Bruce Leeju

MOSTAR, 26. studenog 2005. (Hina) - Prvi spomenik na svijetu nekadašnojplanetarnoj filmskoj zvijezdi borilačkih vještina Bruce Leeju otkrivenje u subotu u mostarskom parku Zrinjevac na poticaj udruge građanaUrbani pokret Mostara.
MOSTAR, 26. studenog 2005. (Hina) - Prvi spomenik na svijetu nekadašnoj planetarnoj filmskoj zvijezdi borilačkih vještina Bruce Leeju otkriven je u subotu u mostarskom parku Zrinjevac na poticaj udruge građana Urbani pokret Mostara.

Brončani je spomenik izrađen u prirodnoj veličini Bruce Leeja (168 cm), a izliven je u zagrebačkoj ljevaonici Ujević.

Ispod spomenika Bruce Leeja, u njegovom prepoznatljivom borilačkom stavu, stoji natpis: "Tvoj Mostar".

Jedan od glavnih inicijatora podizanja ovog spomenika, mostarski književnik Veselin Gatalo kazao je kako je "ovo spomenik univerzalnoj pravdi za koju se borio Bruce Lee".

"Bruce Lee je dovoljno daleko od nas da bi ga netko pitao što su njegovi roditelji radili u Prvom ili Drugom svjetskom ratu ili u turskim ratovima. Istodobno Bruce Lee je dovoljno blizu svima nama: Hrvatima, Srbima i Bošnjacima", rekao je Gatalo.

Drugi inicijator, profesor književnosti Nino Raspudić izjavio je da će spomenik Bruce Leeja u Mostaru postati turistička atrakcija.

"U gradu gdje je sve podijeljeno želimo pokazati da postoje stvari koje se ne mogu podijeliti. Bruce Lee je drag svima", rekao je Raspudić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙