FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završen ministarski forum o zdravlju i gospodarskom razvoju

SKOPJE, 26. studenog 2005. (Hina) - Drugi ministarski forum o zdravljui gospodarskom razvoju jugoistočne Europe u 21. stoljeću koji je upetak i subotu održan u Skopju otvorio je nove mogućnosti za suradnjuna poboljšanju zdravlja stanovništva u regiji što je uvjet i zagospodarski prosperitet, zaključak je ministara zdravstva zemaljasudionica na završnoj konferenciji za novinstvo.
SKOPJE, 26. studenog 2005. (Hina) - Drugi ministarski forum o zdravlju i gospodarskom razvoju jugoistočne Europe u 21. stoljeću koji je u petak i subotu održan u Skopju otvorio je nove mogućnosti za suradnju na poboljšanju zdravlja stanovništva u regiji što je uvjet i za gospodarski prosperitet, zaključak je ministara zdravstva zemalja sudionica na završnoj konferenciji za novinstvo.

Sudionici skupa potpisali su Povelju o daljnjoj suradnji i provedbi dogovorenih projekata, za koju je hrvatski ministar zdravstva Neven Ljubičić rekao da je zapravo nastavak dubrovačkog susreta 2001., s tim što se sadašnjim dokumentom proširuje suradnja i daju čvrsti okviri za njenu provedbu.

Ono što je bitno za Hrvatsku, koja je počela pregovore s Europskom unijom, je upravo jačanje regionalne suradnje koja je potvrđena ovim izvanrednim skupom, naglasio je on.

Prema skopskoj Povelji, suradnja zemalja jugoistočne Europe nastavit će se u oblasti nadzora nad zaraznim bolestima, jačanjem službi za mentalno zdravlje, osiguravanjem kvalitetnog cijepljenja, sigurne krvi i krvnih proizvoda kao i dostupnosti kvalitetnim prehrambenim proizvodima, zatim provođenjem norveškog programa o smanjenju smrtnosti novorođenčadi i zdravlja majki te u prevenciji AIDS-a.

U radu skupa sudjelovali su ministri zdravstva Albanije, BiH, Bugarske, Hrvatske, Moldavije, Rumunjske, Srbije i Crne Gore i Makedonije, predstavnici Svjetske zdravstvene organizacije, Vijeća Europe i Europske banke za razvoj koji su s Vladom Makedonije organizirali skup a financirao ga je Pakt za stabilnost jugoistočne Europe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙