FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završen Ministarski sastanak EU i zemalja u regiji

BEČ, 25. studenoga 2005. (Hina) - Donošenjem zaključaka o jačanjusuradnje kako bi se postizali bolji rezultati u suzbijanju svekolikihoblika organiziranog prekograničnog kriminala, u Beču je u petakposlije podne završen Ministarski sastanak EU-a i ministara pravosuđai unutarnjih poslova zemalja zapadnog Balkana - Albanije, BiH,Makedonije, Srbije i Crne Gore i Hrvatske. Izaslanstva RepublikeHrvatske vodili su ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt i ministarunutarnjih poslova Ivica Kirin.
BEČ, 25. studenoga 2005. (Hina) - Donošenjem zaključaka o jačanju suradnje kako bi se postizali bolji rezultati u suzbijanju svekolikih oblika organiziranog prekograničnog kriminala, u Beču je u petak poslije podne završen Ministarski sastanak EU-a i ministara pravosuđa i unutarnjih poslova zemalja zapadnog Balkana - Albanije, BiH, Makedonije, Srbije i Crne Gore i Hrvatske. Izaslanstva Republike Hrvatske vodili su ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt i ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin.

Ministrica Škare Ožbolt i ministar Kirin ocijenili su uspješnom i korisnom konferenciju na kojoj su predstavili postignut napredak u borbi protiv organiziranog kriminala u Hrvatskoj te izložili hrvatske težnje u stvaranju novih standarda u oblikovanju učinkovite državne uprave, svaki na svom području.

Poruka je sastanka, kako je rekao ministar Kirin, da su Hrvatske i druge zemlje u regiji vrlo napredovale glede donošenja zakonskih okvira i u borbi protiv organiziranog kriminala. On je na konferenciji naglasio važnost uspostave jedinstvenog informacijskog sustava kako bi se lakše otkrivale pojedine kriminalne skupine i kako bi Hrvatska bila što aktivniji sudionik u stvaranju sigurnosti.

"Hrvatska je ocijenjena kao dobar primjer za druge države u regiji", izjavila je ministrica Škare Ožbolt i zauzela se za pojačanu suradnju sa zemljama u regiji.

"Najvažnija je koordinacija među zemljama u regiji kroz koje prolaze rute kriminala od trgovine ljudima, djecom, pranja novca ...", rekla je ministrica. Ona je istaknula da je potrebno uspostaviti bolju suradnju u razmjeni podataka, u potpisivanju bilateralnih sporazuma jer "bez te trajne suradnje neće biti pravih rezultata".

Na marginama sastanka ministar Kirin i ministrica Škare Ožbolt imali su niz bilateralnih susreta s kolegama iz Austrije te zemalja u regiji.

Ministrica Škare Ožbolt razgovarala je i s potpredsjednikom Europske komisije Francom Frattinijem kojeg je pozvala u posjet Hrvatskoj što je prihvatio tako da će se u prvoj polovici iduće godine razgovarati o rezultatima u provedbi reformi u Hrvatskoj.

Ministrica pravosuđa razgovarala je i s predstavnikom OESS-a za slobodu medija Miklosom Harasztijem koji je pozdravio najavljenu promjenu Kaznenog zakona posebice dijelova o kleveti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙