FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan sporazum o policijskoj suradnji s Crnom Gorom

ZAGREB, 22. studenog 2005. (Hina) - Čelnici hrvatskog i crnogorskogministarstva unutarnjih poslova potpisali su danas u Zagrebu Sporazumo policijskoj suradnji kojim je predviđeno da policije dviju državakoordiniraju aktivnosti u borbi protiv organiziranog kriminala inezakonitih migracija.
ZAGREB, 22. studenog 2005. (Hina) - Čelnici hrvatskog i crnogorskog ministarstva unutarnjih poslova potpisali su danas u Zagrebu Sporazum o policijskoj suradnji kojim je predviđeno da policije dviju država koordiniraju aktivnosti u borbi protiv organiziranog kriminala i nezakonitih migracija.

"Kriminal nema granica, ne poznaje politiku ni države i širi se kao kuga, i nitko se protiv kriminala ne može sam boriti", kazao je nakon potpisivanja sporazuma crnogorski ministar unutarnjih poslova Jusuf Kalemperović. Dodao je da će policije dviju zemalja temeljem potpisanog sporazuma raditi na razmjeni podataka i iskustava kako bi pomogli jedni drugima, što će pomoći i na putu u EU.

"Crna Gora želi da sutra kao samostalna država ima dobre odnose i suradnju sa svim zemljama u regiji", rekao je Kalemperović.

Hrvatski ministar unutarnjih unutarnjih poslova Ivica Kirin kazao je da između policija dviju zemalja treba biti što manje birokratiziranja, a što više operativnosti.

Cilj suradnje je spriječiti ilegalne migracije i trgovinu balkanskom rutom, kazao je Kirin. Dodao je da će od crnogorske policije tražiti pomoć i u otkrivanju počinitelja posljednjih pljački u Hrvatskoj.

Kirin je najavio da će policija u cilju sprječavanja kriminala još bolje opremiti prijelaz Debeli Brijeg na granici s Crnom Gorom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙