FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Branko Mihanović imenovan ravnateljem Opere HNK

ZAGREB, 24. studenog 2005. (Hina) - Docent zagrebačke Muzičke akademijeglazbenik Branko Mihanović imenovan je ravnateljem Opere Hrvatskoganarodnog kazališta (HNK) u Zagrebu.
ZAGREB, 24. studenog 2005. (Hina) - Docent zagrebačke Muzičke akademije glazbenik Branko Mihanović imenovan je ravnateljem Opere Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK) u Zagrebu.

Na natječaj za izbor pomoćnika intendantice - ravnatelja Opere HNK u Zagrebu prijavila su se dva kandidata i nakon razmatranja natječajne dokumentacije i četverogodišnjih programa rada intendantica Ana Lederer imenovala je Branka Mihanovića svojim pomoćnikom i ravnateljem Opere na vrijeme od četiri godine, priopćila je danas Služba za odnose s javnošću HNK u Zagrebu. Mihanović će dužnost, kako se navodi, preuzeti 1. prosinca 2005.

Branko Mihanović (1954.) pohađao je Muzičku akademiju u Zagrebu 1974.-1976. te diplomirao na Visokoj državnoj glazbenoj školi u Freiburgu 1978.

Bio je solo oboist Opere HNK u Zagrebu te orkestra Zagrebačke filharmonije, a od 2001. docent za obou Muzičke akademije u Zagrebu.

Dobitnik je nagrada na natjecanjima za mlade umjetnike te nagrade "Dragan Guertl" zagrebačke Muzičke akademije, nagrade za najbolju izvedbu Ljetne škole Canterbury te nagrada "Milke Trnine" HDGU.

Nastupao je diljem Europe, u SAD-u te održao više solističkih koncerata u pratnji mnogih orkestara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙