FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nagrada MESS-a Vasiliju Seninu za "Anu Karenjinu" ZKM-a

ZAGREB, 30. listopada 2005. (Hina) - Zagrebačko kazalište mladih (ZKM)izvijestilo je danas da je ruski redatelj Vasilij Senin dobio nagraduza najboljeg mladog redatelja na ovogodišnjemu 45. međunarodnomfestivalu MESS-u u Sarajevu za režiju predstave tog kazališta "AnaKarenjina".
ZAGREB, 30. listopada 2005. (Hina) - Zagrebačko kazalište mladih (ZKM) izvijestilo je danas da je ruski redatelj Vasilij Senin dobio nagradu za najboljeg mladog redatelja na ovogodišnjemu 45. međunarodnom festivalu MESS-u u Sarajevu za režiju predstave tog kazališta "Ana Karenjina".

Vasiliju Seninu nagradu "Jurislav Korenić" dodijelio je ocjenjivački sud u sastavu Željka Udovičić, Branislav Mičunović, Jovanka Dorota, Mentzel Ćirilić, Gabi Babić i Admir Glamočak.

Predstava "Ana Karenjina" Lava N. Tolstoja dosad je prikazana na pozornici Istarskoga narodnog kazališta u Puli, u programu ovogodišnjega Splitskog ljeta i "Gavellinih večeri" te je jedina hrvatska predstava koju je ravnatelj MESS-a Dino Mustafić uvrstio u program Međunarodnoga kazališnog festivala u Sarajevu.

"Ana Karenjina", čija je premijera bila 19. ožujka ove godine, dosad je izvedena 42 puta, a vidjelo ju je više od 10.000 gledatelja. Sljedećeg proljeća ta će predstava biti prikazana u kazalištima u Moskvi i Sankt Petersburgu, priopćio je ZKM.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙