FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zadar obilježava sv. Krševana, Dan grada

ZADAR, 24. studenog 2005. (Hina) - Kulturnim, zabavnim i športskimpriredbama Zadar danas obilježava blagdan Sv. Krševana i Dan grada.
ZADAR, 24. studenog 2005. (Hina) - Kulturnim, zabavnim i športskim priredbama Zadar danas obilježava blagdan Sv. Krševana i Dan grada.

Središnja svečanost priređena je u prepunoj dvorani Hrvatske kazališne kuće gdje je održana i svečana sjednica Gradskog vijeća.

Među brojnim gostima bili su zadarski župan Ivo Grbić, zadarski nadbiskup msgr. Ivan Prenđa, predstavnici sudbene, policijske i drugih vlasti, predstavnici gospodarskog i kulturnog života grada Zadra i Zadarske županije te gradonačelnici i načelnici gradova i općina u Zadarskoj županiji.

Predsjednik Gradskog vijeća dr. Zvonimir Vrančić pozdravio je nazočne, a o jednogodišnjem radu gradske uprave govorio je gradonačelnik dr. Živko Kolega, istaknuvši da su u komunalnim i infrastrukturnim zahvatima posebno vrijedni gradnja četverotračne ceste od luke Gaženice do čvorišta Zadar 2 na autocesti. Rekao je i da je pribavljena sva potrebna i izvedbena dokumentacija za trajektnu i ribarsku luku u Gaženici, gradnja koje bi mogla početi iduće godine.

"Gradska uprava nastoji učiniti grad ugodnim za život na svim područjima, od dječjih vrtića do domova umirovljenika. Želimo da Zadar bude komunalno najbolje uređen grad u našoj zemlji", rekao je.

U nastavku današnje svečanosti dodijeljena su javna priznanja najistaknutijim pojedincima i ustanovama. Nagrada grada Zadra za životno djelo pripala je prof. Petru Vrbančiću za izvanredne rezultate u kulturi i umjetnosti. Gradske nagrade za jednogodišnji rad dodijeljene su zadarskoj Tankerskoj plovidbi d.d., Gimnaziji "Vladimira Nazora", dr. Tihomilu Maštroviću i seniorskom osmercu s kormilarom VK "Jadran".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙