FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vjenčanje pandi na Tajlandu

CHIANG MAI, 10. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Dvije su pande vjenčaneu Tajlandu kako bi obilježile 28. rođendan zoološkog vrta, gdje žive,a djelatnici vrta i dužnosnici se nadaju da će to biti i početaksezone parenja između tih životnja.
CHIANG MAI, 10. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Dvije su pande vjenčane u Tajlandu kako bi obilježile 28. rođendan zoološkog vrta, gdje žive, a djelatnici vrta i dužnosnici se nadaju da će to biti i početak sezone parenja između tih životnja.

Za petogodišnjeg mužjaka Chuanga Chuanga i četverogodišnju ženku Lin Hui, koji su posuđeni zoološkom vrtu u sjevernom tajlandskom gradu Chiang Mai na deset godina 2003. godine, održana je tradicionalna kineska svečanost vjenčanja na kojoj su umjesto samih životinja sudjelovali glumci odjeveni kao pande.

"Počnite raditi djecu što prije. Nemojte nas iznevjeriti!", poručio je kineski konzul pandama za koje je općepoznato da se teško razmnožavaju u zatočeništvu. Svečanost je popraćena slikovitom čajnom ceremonijom koja je dio kineskih svadbenih običaja.

Svečanosti, koja je nazvana Sajam sreće i zabave kako bi se izbjeglo vrijeđanje konzervativaca koji misle da vjenčanje životinja vrijeđa dostojanstvo, prisustvovale su stotine ljudi u tradicionalnim kostimima, tajlandski bubnjari i plesači.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙