FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mani Gotovac obrazložila odgodu praizvedbe baleta "Ljubav i samoća"

RIJEKA, 24. studenoga 2005.(Hina) - Intendantica riječkog HNK "Ivanapl. Zajca" Mani Gotovac je, obrazlažući zašto je odgođena baletnapraizvedba "Ljubav i samoća" portugalskog koreografa GagikaIsmailiana, rekla da je tako odlučila zbog "propagandnog trika" unakani da "pojača tenzije između Baleta i publike".
RIJEKA, 24. studenoga 2005.(Hina) - Intendantica riječkog HNK "Ivana pl. Zajca" Mani Gotovac je, obrazlažući zašto je odgođena baletna praizvedba "Ljubav i samoća" portugalskog koreografa Gagika Ismailiana, rekla da je tako odlučila zbog "propagandnog trika" u nakani da "pojača tenzije između Baleta i publike".

Gotovac je na današnjoj konferenciji za novinstvo navela da je odluku o odgodi donijela nakon prve odgledane probe u cijelosti. Prije, kako je kazala, nije mogla vidjeti kako napreduje rad na predstavi jer je umjesto bolesnog ravnatelja Drame HNK Galiana Pahora morala u Zagrebu obavljati pripreme za praizvedbu "Gospode Glembajevih".

Na probi je zaključila da je riječ o velikom projektu koji zaslužuje snažniju medijsku popraćenost nego što bi bila za redovite praizvedbe. Odlučila je odgoditi predstavu znajući da će to izazvati snažne reakcije, ali opravdavajući to i potrebom da probe prije premijerne publike vidi mlađe gledateljstvo koje zanima ples i balet.

Zbog toga je, kako je navela, otvorila probe za javnost kako bi ansambl riječkog Baleta bio u izravnijem kontaktu s mlađom publikom. Naglasila je da je bila posve zadovoljna izvedbom plesača na probi, ali je ujedno dodala kako je zaključila da im treba još nekoliko pokusa za plesačko "otvaranje" na sceni prije praizvedbe.

Najavila je da će praizvedba "Ljubavi i samoće" biti na rasporedu HNK 22. prosinca ove godine.

Gotovac se ispričala novinarki "Novog lista" Svjetlani Hribar, čitateljstvu i HDZ-u zbog izjava danih tim novinama glede obrazloženja odgode baleta. Naime, izjavila je da novinarka "ne zna ništa o teatru", da se "ponaša kao Srećko Šestan" te "svi ste vi plaćenici" i "dosta mi je vas HDZ-ovaca koji se koriste svakom prilikom da unište teatar".

Gotovac je danas rekla da je taj razgovor bio kaotičan, nemušt i besmislen, da je ona politički analfabet, da do ovoga nikada nije govorila ništa o politici te da joj je jedina stranka teatar.

Novinari su na današnjoj konferenciji za novinstvo izrazili nezadovoljstvo što su bili na neki način izmanipulirani intendantičinim potezima u kojima su oni poslužili kao sredstvo ostvarivanja marketinških i "propagandnih trikova".

Praizvedba baleta, predviđena za 23. studenoga, najavljena je na konferenciji za novinstvo ravnatelja Baleta Staše Zurovca i autora Gagika Ismailiana u ponedjeljak. Isti dan popodne stigla je obavijest iz HNK "Ivana pl. Zajca" da se praizvedba otkazuje "zbog bolesti" ne obrazlažući o čemu je riječ.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙