FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska praizvedba glazbene melodrame "Uspon i pad Malog Glasa"

RIJEKA ,12. studenoga 2005. (Hina) - Hrvatska praizvedba glazbenemelodrame Jima Cartwrighta "Uspon i pad Malog Glasa" u režijislovenske redateljice Mateje Koležnik izvedena je večeras u riječkomHrvatskom narodnom kazalištu "Ivana pl. Zajca".
RIJEKA ,12. studenoga 2005. (Hina) - Hrvatska praizvedba glazbene melodrame Jima Cartwrighta "Uspon i pad Malog Glasa" u režiji slovenske redateljice Mateje Koležnik izvedena je večeras u riječkom Hrvatskom narodnom kazalištu "Ivana pl. Zajca".

Uloga pjevačice Malog Glasa pripala je mladoj zagrebačkoj pjevačici Ivani Starčević, a odabrala ju je redateljica Mateja Koležnik nakon Ivaninog nastupa u jednom od televizijskih "talents" serijala. Njen večerašnji nastup publika je nagradila dugotrajnim pljeskom za svaku pjevačku točku.

Majku glumi Olivera Baljak, a ulogu menadžera Maloga Glasa odigrao je Alen Liverić. Uz njih, glumili su Biljana Torić, Damir Orlić, Luka Peroš, Denis Brižić te Stanislava Šćulac i Angela Nujić.

Redateljica Koležnik je uz Mateja Filipčića postavila i scenografiju, kostime je izradio Alan Hranitelj a glazba je djelo Coca Mosquita, hrvatskog skladatelja najpoznatijeg po djelovanju u pop grupi "Jinx".

U "Usponu i padu Malog Glasa" govori se o povučenoj djevojci iz obitelji s dna duštvene ljestvice koja nevjerojatnim talentom oponašanja glazbenih zvijezda postiže slavu i uspjeh u lokalnim okvirima ali potom slijedi jednako brz povratak u anonimnost.

Ivana Starčević je studentica novinarstva na Fakultetu političkih znanosti i usporedno se bavi glazbom. Do sada je nastupala na kazališnoj sceni u zagrebačkom kazalištu "Komedija" u mjuziklu "Aida" i rock mjuziklu "Kosa".

Drama "Uspon i pad Malog Glasa" praizvedena je 1992. godine u londonskom Nacionalnom teatru, ubrzo postaje hit na West Endu i na Broadwayu, a 1998. godine po tom komadu je snimljen i film.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙