FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oslo: Zbog Djeda Mraza će kasniti letovi

OSLO, 24. studenog 2005. (Hina/dpa) - Putnicima u južnoj Norveškoj kojiputuju zrakoplovima u četvrtak je rečeno da tijekom prosinca, zbogletova "Djeda Mraza" za sjevernu Finsku, mogu očekivati kašnjenja.
OSLO, 24. studenog 2005. (Hina/dpa) - Putnicima u južnoj Norveškoj koji putuju zrakoplovima u četvrtak je rečeno da tijekom prosinca, zbog letova "Djeda Mraza" za sjevernu Finsku, mogu očekivati kašnjenja.

Tijekom prosinca, posebni čerter letovi, i do 25 letova u jednom satu, letjet će preko južne Norveške za selo Djeda Mraza pokraj Rovaniemia u finskoj Laponiji, jednom od službenih prebivališta Djeda Mraza.

Procjenjuje se da će Rovaniemi, iznad arktičkog kruga, posjetiti oko 400.000 turista, uglavnom iz Velike Britanije.

"Biti će to prava procesija zrakoplova. Radi se o jedinstvenom fenomenu", kazao je Ove Narvesen, glasnogovornik zrakoplovne kompanije Avinor.

Najveće zagušenje zračnog prometa očekuje se između 10 i 12 sati, kada zrakoplovi polijeću za Laponiju, i 18 i 20 sati kada se vraćaju u Veliku Britaniju. Kontrolni toranj u Roykenu, pokraj Osla, može "primiti" oko 60 zrakoplova u jednom satu, što znači da će letovi Djeda Mraza poprilično opteretiti norveški kontrolni toranj. Iz Roykena su javili da će tijekom prosinca letovi prosječno kasniti oko pola sata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙