FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ribljim uljem protiv kriminala

OSLO, 29. listopada 2005. (Hina/AP) - Ljekovitost ribljeg ulja nijenepoznanica. Zna se da je riblje ulje lososa iznimno bogato omega-3masnim kiselinama, koje su bitne za rad srca te razvoj moždanihfunkcija. No, u Norveškoj smatraju da bi riblje ulje moglo pomoći i uborbi protiv kriminala.
OSLO, 29. listopada 2005. (Hina/AP) - Ljekovitost ribljeg ulja nije nepoznanica. Zna se da je riblje ulje lososa iznimno bogato omega-3 masnim kiselinama, koje su bitne za rad srca te razvoj moždanih funkcija. No, u Norveškoj smatraju da bi riblje ulje moglo pomoći i u borbi protiv kriminala.

Budući da se velik broj kažnjivih djela pripisuje impulzivnosti, znanstvenica Anita Lill Hansen smatra da konzumacija ribljeg ulja može spriječiti nekontrolirane izljeve nasilja.

Da bi dokazala tu svoju teoriju odobreno joj je istraživanje. "Pokusni kunići" bit će norveški zatvorenici, koji će se za vrijeme istraživanja uglavnom hraniti ribom i ribljim prerađevinama. Zatvorenici su dobrovoljno pristali sudjelovati u istraživanju, a odaziv je bio prilično velik, što i ne čudi, jer nema razloga za zabrinutost. Jedina nuspojava mogla bi biti da im se zgadi riba.

Ukoliko se uspije dokazati da riblje ulje doista smanjuje mogućnost nekontroliranih izljeva nasilja, vjerojatno će u budućnosti na meniju norveških zatvorenika biti više ribe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙