FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Norvežanka osuđena na kaznu zatvora zbog silovanja znanca

OSLO , 9. studenog 2005. (Hina/dpa) - DvadesetčetverogodišnjaNorvežanka u srijedu je osuđena na kaznu zatvora u trajanju od osammjeseci zbog silovanja svojeg 32-godišnjeg znanca u siječnju 2004.,izvijestili su u srijedu službeni izvori.
OSLO , 9. studenog 2005. (Hina/dpa) - Dvadesetčetverogodišnja Norvežanka u srijedu je osuđena na kaznu zatvora u trajanju od osam mjeseci zbog silovanja svojeg 32-godišnjeg znanca u siječnju 2004., izvijestili su u srijedu službeni izvori.

Prizivni sud u zapadnom priobalnom gradu Bergenu potvrdio je raniju odluku nižeg suda, ali je smanjio duljinu trajanja kazne.

Navodna žrtva, 32-godišnji muškarac, izjavio je kako je silovan dok je spavao, kada je njegova 24-godišnja znanica, bez njegova pristanka i znanja, izvela oralni seks. Na sudu je svjedočio da je, kada se probudio, bio iznimno ljutit na nju. Također je kazao kako od toga nemilog događaja ima psihosomatske poteškoće. Članovima suda je rekao kako je izjava optužene da je čin obavljen uz njegov pristanak potpuno netočna.

To je prvi put da je u Norveškoj za silovanje, bez suučesnika, osuđena jedna žena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙