FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 29. listopada 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 29. listopada 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

WASHINGTON - Američke žene rodile su rekordnih skoro 1,5 milijun djece izvan braka u 2004. što je povećanje od 4 posto u odnosu na 2003., izvijestio je u petak Nacionalni centar za zdravstvenu statistiku. Najveće povećanje izvanbračno rođene djece zabilježeno je kod žena između 20 i 30 godine starosti, a ne kod tinejdžerki kako se obično očekuje. Istraživanje Centra kaže da većina žena u 20-tim godinama koje su rodile djecu izvan braka živi sa svojim partnerima, ali da nisu vjenčane s njima. Ipak, u više od 80 posto slučajeva američke tinejdžerke koje rađaju djecu nisu u braku.

LA VERNE - Kad je riječ o štakorima opće je mišljenje da se radi o odvratnim i prljavim životinjama koje prenose zarazne bolesti. No, tako ne misle u salonu za uljepšavanje kućnih ljubimaca u kalifornijskom gradiću La Verne, blizu Los Angelesa. Od nedavno vlasnici štakora mogu svoje kućne ljubimce odvesti na uljepšavanje u salon "Katie's Pet Depot" u La Verneu. Za deset dolara vašeg će štakora oprati mirišljavim šamponom, obrezati mu pandže i isčetkati mu krzno. Nakon takvog tretmana svog štakora moći će te s ponosom pokazati prijateljima ili susjedima.

OSLO - Ljekovitost ribljeg ulja nije nepoznanica. Zna se da je riblje ulje lososa iznimno bogato omega-3 masnim kiselinama, koje su bitne za rad srca te razvoj moždanih funkcija. No, u Norveškoj smatraju da bi riblje ulje moglo pomoći i u borbi protiv kriminala. Budući da se velik broj kažnjivih djela pripisuje impulzivnosti, znanstvenica Anita Lill Hansen smatra da konzumacija ribljeg ulja može spriječiti nekontrolirane izljeve nasilja. Da bi dokazala tu svoju teoriju odobreno joj je istraživanje. "Pokusni kunići" bit će norveški zatvorenici, koji će se za vrijeme istraživanja uglavnom hraniti ribom i ribljim prerađevinama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙