FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uhićen visoki dužnosnik Islamskog džihada

JENIN, 24. studenog 2005. (Hina/AFP) - Jedan visoki dužnosnikradikalnog pokreta Islamski džihad predao se u noći između srijede ičetvrtka u Jeninu nakon 15 sati opsade zgrade u kojoj se skrivao,doznaje se od izraelskih i palestinskih izvora.
JENIN, 24. studenog 2005. (Hina/AFP) - Jedan visoki dužnosnik radikalnog pokreta Islamski džihad predao se u noći između srijede i četvrtka u Jeninu nakon 15 sati opsade zgrade u kojoj se skrivao, doznaje se od izraelskih i palestinskih izvora.

Iyada Abou Al-Roba, jednog od visokih dužnosnika Brigada Al-Qods oružanog ogranka Islamskog džihada i još jednog aktivista skupine uhitila je izraelska vojska tijekom velike operacije vođene od srijede ujutro u Jeninu.

Tijekom dana izraelski vojnici su pokušali istjerati njih dvojicu iz skloništa, prema palestinskim izvorima.

"Nakon 15 sati opsade", nakon ponoći predali su se Abu Al-Rob i još jedan aktivist Islamskog džihada, rekao je glasnogovornik izraelske vojske.

Prema podacima izraelskih snaga sigurnosti Al-Rob je isplanirao samoubilački atentat 26. listopada u Haderi, na sjeveru Izraela u kojem je poginulo šest osoba i bio je uključen u atentat u veljači na diskoteku u Tel-Avivu, kada su stradale četiri osobe.

Na Zapadnoj obali su izraelske snage uhitile dvojicu aktivista Islamskog džihada i jednog aktivista Hamasa u Nablusu, jednog člana Hamasa u Ramallahu i dvojicu aktivista Brigada mučenika Al-Aqse u Betlehemu, rekao je jedan glasnogovornik izraelske vojske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙