FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izraelci u pucnjavi na Zapadnoj obali ubili dvojicu militanata

JENIN, 30. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Izraelski su vojnici unedjelju u pucnjavi na Zapadnoj obali ubili dvojicu pripadnikaIslamskog džihada, samo nekoliko sati nakon što je skupina pristalaprestati s raketnim napadima iz pojasa Gaze, izvijestili su u nedjeljupalestinski sigurnosni izvori.
JENIN, 30. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Izraelski su vojnici u nedjelju u pucnjavi na Zapadnoj obali ubili dvojicu pripadnika Islamskog džihada, samo nekoliko sati nakon što je skupina pristala prestati s raketnim napadima iz pojasa Gaze, izvijestili su u nedjelju palestinski sigurnosni izvori.

Jednotjedno nasilje iznimno je negativno utjecalo na dogovor o primirju koje je trajalo gotovo devet mjeseci, kao i na nade da će izraelsko povlačenje iz okupiranog područja Gaze u rujnu ojačati mirovni proces na Bliskom istoku.

Do pucnjave je došlo predvečer kad su izraelski vojnici opkolili uporište Islamskog džihada u mjestu Qabatiya na Zapadnoj obali. Agencije prenose da je pucnjava na Zapadnoj obali uslijedila samo dan nakon neuobičajeno mirnog dana u pojasu Gaze.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙