FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U bombaškom napadu u Izraelu četvoro poginunilih, najmanje 20 ranjenih

JERUZALEM, 26. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Palestinski bombašsamoubojica raznio se u srijedu na tržnici u izraelskom obalnom graduHaderi pri čemu su ubijene najmanje četiri osobe a 20 ranjeno,izvijestili su dužnosnici hitnih službi i policija.
JERUZALEM, 26. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Palestinski bombaš samoubojica raznio se u srijedu na tržnici u izraelskom obalnom gradu Haderi pri čemu su ubijene najmanje četiri osobe a 20 ranjeno, izvijestili su dužnosnici hitnih službi i policija.

Eksplozija, koja je i najnoviji udarac osmomjesečnom primirju, dogodila se na kiosku za prodaju sendviča u Haderi koja se često nalazila na meti tijekom palestinskog ustanka.

Za napad su odgovornost preuzeli militanti Islamskog džihada, izvijestila je izraelska televizija Channel 10. Džihad je rekao da je napad osveta za izraelsko ubojstvo zapovjednika Islamskog džihada na Zapadnoj obali u ponedjeljak, prenijela je televizija. Čelnik Islamskog džihada Khaled al- Batsh u Pojasu Gaze pozdravio je napad ali nije i preuzeo odgovornost.

To je prvi bombaški napad unutar židovske države od 28. kolovoza kada se bombaš samoubojica raznio na autobusnoj postaji u Beershebi ranivši 20 osoba.

Izraelski zrakoplovi i topništvo gađali su područje sjeverne Gaze rano u srijedu odgovarajući na napad projektilom na južni Izrael od strane militanata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙