FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izraelski zrakoplovi raketirali pojas Gaze, nema podatka o žrtvama

GAZA, 27. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Izraelski ratni zrakoploviraketirali su u četvrtak pojas Gaze, gađajući ciljeve palestinskihmilitanata nekoliko sati nakon bombaškog samoubilačkog napada naprepunoj izraelskoj tržnici.
GAZA, 27. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Izraelski ratni zrakoplovi raketirali su u četvrtak pojas Gaze, gađajući ciljeve palestinskih militanata nekoliko sati nakon bombaškog samoubilačkog napada na prepunoj izraelskoj tržnici.

Izraelska vojska izjavila je da je pokrenula zračni napad kako bi Palestince spriječila da ispaljuju granate na židovsku državu u najvećem rasplamsavanju nasilja nakon prošlomjesečnog izraelskog povlačenja iz Gaze nakon 38 godina okupacije.

Palestinski svjedoci su rekli da je Izrael izveo i drugi napad u kojem je oštećena cesta na sjeveru Gaze.

Za sada nema podataka o žrtvama posljednjeg napada, pokrenutog kao odgovor na samoubilački bombaški napad u izraelskom obalnom gradu Hadera. To je prvi bombaški napad unutar židovske države od 28. kolovoza kada se bombaš samoubojica raznio na autobusnoj postaji u Beershebi ranivši 20 osoba.

Odgovornost za napad na tržnici preuzeo je Islamski džihad, koji tvrdi da je napad osveta za izraelsko ubojstvo zapovjednika Islamskog džihada na Zapadnoj obali u ponedjeljak.

Izraelski ministar obrane Shaul Mofaz naredio je vojne akcije u sjevernom dijelu Zapadne obale, odakle bombaš navodno dolazi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙