FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Abbas poziva militante da prekinu s raketnim napadima

RAMALLAH, 25. listopada 2005. (Hina/dpa) - Palestinski predsjednikMahmoud Abbas pozvao je u utorak palestinske militante da se suzdržeod raketnih napada rekavši da su takvi potezi "suludi" i da ugrožavajuPalestince.
RAMALLAH, 25. listopada 2005. (Hina/dpa) - Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas pozvao je u utorak palestinske militante da se suzdrže od raketnih napada rekavši da su takvi potezi "suludi" i da ugrožavaju Palestince.

Abbas je to izjavio novinarima nakon povratka iz Jordana, završnici svoje inozemne turneje koja je uključivala Pariz i Sjedinjene Države.

Izraelska je vojska u nedjelju navečer upala u izbjeglički kamp Tulkarem ubivši pritom dva palestinska militanta, uključujući zapovjednika Islamskog Džihada za sjever Zapadne obale.

Ta je skupina odgovorila ispaljivanjem 25 raketa kućne izrade na sjever pojasa Gaze, no većina ih je pala u blizini palestinskih domova, a samo jedna je dosegla Izrael.

"Najgore je to što te rakete uništavaju imovinu naših ljudi, Izrael šalje zrakoplove i helikoptere i kažnjava sve Palestince u pojasu Gaze", rekao je Abbas.

Ranije je osudio ubojstvo dvojice militanata u Tulkaremu rekavši da to slabi napore Palestinaca za uspostavom reda i zakona.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙