FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svjetske agencije o posjetu Koštunice Zagrebu

ZAGREB, 23. studenog 2005. (Hina) - Svjetske agencije objavile su usrijedu vijest da je srbijanski premijer Vojislav Koštunica službenoposjetio Zagreb, ističući da su Zagreb i Beograd spremni rješavatiotvorena pitanja u svojim odnosima i zajedno raditi kako bipridonijeli političkom stabiliziranju regije.
ZAGREB, 23. studenog 2005. (Hina) - Svjetske agencije objavile su u srijedu vijest da je srbijanski premijer Vojislav Koštunica službeno posjetio Zagreb, ističući da su Zagreb i Beograd spremni rješavati otvorena pitanja u svojim odnosima i zajedno raditi kako bi pridonijeli političkom stabiliziranju regije.

Koštunica i njegov hrvatski domaćin Ivo Sanader izjavili su da žele zajednički djelovati kako bi pridonijeli stabilnosti na Balkanu, javlja France Presse i prenosi izjave dvojice premijera.

Također navodi da je pomirba između "hrvatske i srpske zajednice i dalje teška i spora".

Britanska agencija Reuters javlja da su dnevne novine većinom ignorirale Koštuničin posjet Zagrebu u srijedu. "Samo nekoliko godina ranije takav posjet bi bio na naslovnicama i vjerojatno bi izazvao prosvjede desničara ili ratnih veterana", prenosi Reuters.

Hrvatski i srbijanski premijer obećali su u srijedu da će nastaviti raditi na povratku izbjeglica i vraćanju njihove imovine, utvrđivanju sudbine nestalih osoba i zaštiti manjina, piše Reuters.

Njemačka agencija dpa također je objavila vijest o "prvom posjetu šefa srbijanske vlade nakon nasilnog raspada Jugoslavije prije 15 godina".

Dpa je javila da su dvojica čelnika razgovarala o bilateralnim pitanjima, među kojima o problemu 2.000 osoba nestalih tijekom rata 1991.-95., povratku izbjeglica i njihovog vlasništva, te zaštiti manjina.

Odnosi Hrvatske i Srbije u usponu su od pada režima Slobodana Miloševića, ali pitanja o kojima se u srijedu razgovaralo i dalje ostaju problem, deset godina nakon završetka rata, piše dpa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙