FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader i Koštunica razgovarali o hrvatsko-srpskim odnosima

ZAGREB, 23. studenoga 2005. (Hina) - Hrvatska i Srbija moraju igratiključnu ulogu u očuvanju političke stabilnosti u ovom dijelu Europe,izjavio je u srijedu u Zagrebu hrvatski premijer Ivo Sanader nakonrazgovora s premijerom Srbije Vojislavom Koštunicom koji je kao prvisrbijanski premijer od uspostave diplomatskih odnosa dviju zemalja1996. stigao u službeni posjet Hrvatskoj.
ZAGREB, 23. studenoga 2005. (Hina) - Hrvatska i Srbija moraju igrati ključnu ulogu u očuvanju političke stabilnosti u ovom dijelu Europe, izjavio je u srijedu u Zagrebu hrvatski premijer Ivo Sanader nakon razgovora s premijerom Srbije Vojislavom Koštunicom koji je kao prvi srbijanski premijer od uspostave diplomatskih odnosa dviju zemalja 1996. stigao u službeni posjet Hrvatskoj.

Hrvatski premijer Ivo Sanader i srbijanski premijer Vojislav Koštunica izjavili su novinarima nakon razgovora da je hrvatsko- srpska suradnja važna ne samo za dvije zemlje već i za stabilnost i prosperitet cijele regije te za njeno približavanje Europskoj uniji.

U nazočnosti dvojice premijera resorni ministri potpisali su ugovore o veterinarskoj suradnji i o zaštiti bilja. Potpisan je i Sporazum između Vlade RH i Vijeća ministara Srbije i Crne Gore o međunarodnom kombiniranom prijevozu. Potpisan je i Protokol o obnovi željezničkog mosta između Erduta i Bogojeva, a izvođenje radova na mostu financirat će se i iz donacija norveške i belgijske vlade. Potpisan je i Memorandum o početku programa znanstvene suradnje između Hrvatske i Srbije.

Premijer Koštunica i članovi izaslanstva srbijanske Vlade posjetili su i Hrvatski Sabor gdje ih je primio predsjednik Sabora Vladimir Šeks.

Premijeri Sanader i Koštunica nazočit će i sastanku hrvatskih i srbijanskih gospodarstvenika koji se održava u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Premijer Koštunica sastat će se i s predstavnicima srpske manjine i zajednice Srpske pravoslavne crkve. Na kraju boravka u Zagrebu primit će ga hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙