FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska - Srbija i Crna Gora 1-2

VELIKA GORICA, 16. studenog 2005. (Hina) - Hrvatska mlada nogometnareprezentacija nije se uspjela kvalificirati za Europsko prvenstvonakon što je u uzvratnom dvoboju dodatnih kvalifikacija izgubila odreprezentacije Srbije i Crne Gore u Velikoj Gorici s 1-2 (1-1).
VELIKA GORICA, 16. studenog 2005. (Hina) - Hrvatska mlada nogometna reprezentacija nije se uspjela kvalificirati za Europsko prvenstvo nakon što je u uzvratnom dvoboju dodatnih kvalifikacija izgubila od reprezentacije Srbije i Crne Gore u Velikoj Gorici s 1-2 (1-1).

Mlada reprezentacija SCG-a plasirala se na EP ukupnim rezultatom 5-2, jer je u prvoj utakmici u Beogradu pobijedila s 3-1.

Strijelci: 1-0 Da Silva (5), 1-1 Biševac (21), 1-2 Stepanov (86). Pred 3.500 gledatelja sudio je Duhamel iz Francuske.

HRVATSKA: Vranjić, Ćorluka, Vukman, Vučko, Pelaić (od 46. Papa), Marčić (od 46. Lakić), Vukojević, Bartulović (od 69. Bodrušić), Kranjčar, Modrić, Da Silva

SCG: Stojković, Basta, Ivanović, Biševac, Lomić, Stepanov, Todorović, Milijaš, Trišović, Purović, Vučinić

Hrvatski mladi nogometaši nisu uspjeli nadoknaditi zaostatak od dva pogotka razlike iz Beograda iako je početak utakmice bio obećavajući. Već u petoj minuti Eduardo da Silva prepolovio je prednost SCG-a odlično reagiravši na dodavanje Ćorluke.

Postignuti pogodak bio je signal za nove napade. U 17. minuti Da Silva se driblingom oslobodio dvojice čuvara u kaznenom prostoru, ali ga je jedan omeo povukavši ga za dres.

Samo četiri minute nakon toga, SCG je postigla pogodak što je bio ključni trenutak utakmice. Hrvatski vratar Tomislav Vranjić loše je procijenio let lopte. Odbijena lopta je pala na nogu Biševcu koji je udarcem s 15-ak metara izjednačio na 1-1.

Nakon izjednačujućeg gola igra hrvatske reprezentacije osjetno je pala iako su igrači i dalje stvarali prilike. No svi njihovi pokušaji završavali su u rukama vrlo sigurnog vratara Stojkovića.

S druge strane, vratar Vranjić u više je navrata reagirao vrlo nesigurno. Nakon što je ispustio loptu koja mu je išla u prsa, natrčao je Stepanov i postigao pobjednički gol, lagano pospremivši loptu u mrežu.

Hrvatska je, kao i u Beogradu, u drugom poluvremenu bila mnogo slabija no u prvom, a prvenstveni razlog je nedostatak snage kod većine igrača.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙